Landsbergas Chocolate Chip Cookies

Det är något speciellt med doften av nybakade chocolate chip cookies som fyller köket. Med sin perfekt krispiga kant och mjuksega kärna är de svåra att motstå. Fyllda med bitar av smält choklad blir de en ljuvlig godbit som passar lika bra till fikat som till ett glas kall mjölk. Snabba att baka och alltid uppskattade!

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 Närvärpt Gårdsägg
1 äggula från ett Närvärpt Gårdsägg
4,5 dl Landsberga Vetemjöl
1 tsk salt
3 dl chokladknappar (välj den sort du föredrar, även gott att blanda mörk-, vit- och mjölkchoklad)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en smidigt smet.
  3. Arbeta sedan in mjöl, bakpulver och salt i smeten. Knåda ihop allt till en smidig deg.
  4. Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
  5. Rulla bollar efter önskad storlek och lägg de med stora mellanrum på plåten.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 9-10 minuter.
  7. Ta ut kakorna från ugnen och lägg på de sista chokladknapparna medan kakorna är varma.