Bärpaj
Denna knäckiga bärpaj är en riktig klassiker som både är enkel att göra och lätt att variera. Använd dina favoritbär eller frukter – allt från blåbär och hallon till äpplen eller rabarber fungerar lika bra! Pajen kan dessutom anpassas för att bli både gluten- och laktosfri genom att byta ut smör och mjöl mot alternativ som passar dina behov.
Ingredienser
Receptet ger ca 25st portionspajer
500 g smör
12 dl havregryn
6 dl Närmalet Vetemjöl
6 dl socker
2 dl grädde
2 dl sirap
2 tsk bakpulver
Valfria bär/frukter
Gör så här
- Sätt på ungen på 175 grader.
- Fyll ungfasta portionsformar på en plåt och fyll upp med ca 1 dl bär/frukt.
- Smält smöret i en stor kastrull och ta av från värmen. Rör sedan i alla resterande ingredienser.
- Ta ca 1 dl av smeten och häll över bären/frukten så det täcker.
- Grädda i ca 25 minuter eller tills de fått en knäckig yta.
- Servera med lättvispad grädde, vaniljssås eller vaniljglass!