Landsbergas Morotskaka
Morotskaka är en saftig och kryddig favorit som alltid gör succé, oavsett tillfälle. Med en krämig färskostglasyr på toppen blir den extra lyxig och svår att motstå. Enkel att baka och alltid uppskattad – en favorit för alla tillfällen!
Ingredienser
Kaka
3 st Närvärpta Gårdsägg
3 dl socker
3 dl finrivna morötter
1 dl matolja eller rapsolja
3 dl Landsberga Vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 krm malen nejlika
Frosting
200 g färskost
75 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft
citronzest
Gör så här
- Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (ca 24cm i diameter).
- Vispa ägg och socker med elvisp tills det blivit pösigt. Tillsätt de rivna morötterna och oljan.
- Blanda mjöl, bakpulver, kanel och malen nejlika. Rör ner i äggblandningen och häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
- Ta ut kakan och låt den vila i formen tills den svalnat helt.
- Frostning: Vispa smör och färskost tills det är välblandat. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronsaft samt citronzest efter önskad smak, och vispa tills du har en len frosting.
- Spritsa eller bred forstingen på kakan, dekorera med förslagsvis godismorötter eller riven morot.