Landsbergas Semlor

Semlor är en älskad klassiker som hör både fastlagen och fikastunden till. Med fluffiga bullar, len mandelmassa och luftig grädde är de svåra att motstå. Med Landsbergas Vetemjöl blir det extra mycket smak semmelbullen. Perfekta för att sätta guldkant på vardagen eller fira högtidligt.

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 msk stött kardemumma
7 dl Landsberga Vårvetemjöl
7 dl Landsberga Vetemjöl   2 st Närvärpta Gårdsägg

Pensla:
1 st Närvärpt Gårdsägg
1 msk mjölk

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken. Värm mjölken till 37 grader och häll sedan på den ljumna mjölken på jästen och rör om.
  2. Tillsätt smör i klickar, socker, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila under bakduk ca 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bord och rulla sedan bollar i önskad storlek..
  4. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och mjölk.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Låt semmelbullarna svalnar innan du monterar semlan med mandelmassa och grädde.