Landsbergas Kärleksmums
Få bakverk är så älskade som klassiska kärleksmums – saftiga chokladrutor täckta med glasyr och ett generöst lager kokos. De är enkla att baka, räcker till många och går att variera efter smak. Dubbla ingredienserna till glasyren för extra mycket glasyr!
Ingredienser
Botten:
250 g smör
2 dl mjölk
5 st Närvärpta Gårdsägg
4 dl strösocker
6 dl Landsberga Vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl socker
2 dl kakao
3 msk vaniljsocker
Topping:
Kokos
Gör så här
- Sätt på ungen på 175 grader och klä en långpanna 30x40cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret, häll sedan i mjölken och låt svalna.
- Vispa ägg och socker med elvisp tills det blivit fluffigt.
- Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten genom en sil. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Medan kakan är i ugnen, gör glasyren: Börja med att smälta smöret och ta av från värmen.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
- Gör små hål i kakan med hjälp av skaftet från en slev. Detta kommer göra att glasyren åker ner i hålen och kakan blir ännu saftigare.
- Bred ut glasyren över kakan och strö över med ett generöst lager kokos.
- Låt kakan svalna innan du skär upp den i önskade bitar.