Kanelbullar

Baka saftiga och välsmakande kanelbullar med vårt enkla recept! Så sätt på dig förklädet, sätt igång ugnen, och njut av att baka dessa klassiska svenska delikatesser!

Ingredienser

100 g jäst
10 dl mjölk
300 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
14–16 dl Landsberga Vårvetemjöl
14–16 dl Landsberga Vetemjöl

Fyllning
400 g smör
2,5 dl socker
2 dl farinsocker
4 msk kanel
Ägg och pärlsocker till pensling

Gör så här

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den löses upp.
  2. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila under bakduk ca 20 minuter.
  3. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel.
  4. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den. Dela degen i två delar.
  5. Kavla ut varje bit till en jämn rektangel och bred på fyllningen över hela degen. Vik sedan den utkavlade degen med fyllningen dubbelt och kavla ut den lätt.
  6. Skär avlånga remsor, ca 2 cm, och tvinna remsan. Snurra ihop till en bulle och lägg i form på plåt. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
  7. Sätt ugnen på 210 grader.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och ha på önskad mängd pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 9-10 minuter.